QUIZLET app telepítése és használata

QUIZLET app telepítése és használata

AZ ALÁBBI LEHETŐSÉG KIZÁRÓLAG A DIL TURBO TANFOLYAM RÉSZTVEVŐIRE ÉS A MAGÁNTANULÓIMRA VONATKOZIK!

A Quizlet  egy ingyenes szótanuló app a telefonodra, amelynek segítségével mindig nálad lesznek azok a szavak, amiket szeretnél megtanulni. Így amint van egy kis időd, máris nagyon könnyen gyakorolhatsz vele. 

Nagyon-nagyon fontos a nyelvtanulásnál, hogy minden nap egy kicsit foglalkozz vele. Elég, ha például csak átpörgeted a legújabb szavakat. Tőlem is fogsz kártyacsomagokat kapni, de akár te is tudsz magadnak új kártyákat felvenni.

 

Kérlek, telepítéskor figyelmesen kövesd az alábbi lépéseket:

1.

Töltsd le a telefonodra az appot! Lehet, hogy telepítés közben többször rákérdez, hogy melyik verziót kéred, de te tarts ki amellett, hogy az ingyenes verziót akarod.

Ha Android telefont használsz:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quizlet.quizletandroid

Ha Iphone-od van:

https://apps.apple.com/us/app/id546473125

 

2.

Regisztrálj az appban. (Sign up for free)

Ezután küldd el nekem a felhasználónevedet (username), így könnyen megtalállak és be tudlak venni a Quizlet csoportba, ahol egy helyen mindig látni fogod a te szókártya csomagjaidat.

Hogyan találod meg a Quizlet felhasználónevedet az appban?

Jobb alsó sarokban kattints a kis emberke ikonra és itt már látod is, hogy mi a username-d. Másold ki kérlek és küldd el nekem.

Jól jegyezd meg vagy írd fel a jelszavadat, mert ha a számítógépen akarsz belépni a Quizlet fiókodba, ott is ezt kell használnod. Különben két külön profilod lesz, és keveredés lesz. Saját tapasztalatból mondom. :-)

 

3.

Ha sikeresen telepítetted az appot a telefonodra és a helyes módon regisztráltál is, akkor valamilyen csatornán keresztül küldök majd neked linket és meghívlak csoporttagnak. Amikor erre a linkre kattintasz, valószínűleg meg fogja kérdezni a telefonod, hogy a böngészőben vagy az appban nyissa-e meg a linket. Nagyon fontos, hogy ekkor a Quizlet appban való megnyitásra kattints!

Ezzel elvileg készen is vagyunk. Ha valami mégsem működik, akkor jelezd és segítek.

Innentől kezdve automatikusan megjelennek majd az új csomagok a profilodban, a későbbiekben nem lesz szükséged ezekre a lépésekre.

 

Így tanulj szavakat a Quizlettel:

 

Flashcards / Karteikarten feladattípussal kezdj.

Ezzel a feladattal tudod leghatékonyabban memorizálni a szavakat. Itt a szavakat kártyánként dobja fel neked. Érdemes úgy tanulni, hogy látod a magyar szót, rákattintasz a kártyára és megmutatja neked a német megfelelőjét. (Ha nálad a németet hozza fel és kattintásra a magyart, akkor menj alul az “Options” gombra és állítsd át, hogy a Definition legyen kijelölve, akkor felcseréli az elő- és hátlapot.) De ez egyéni ízlés kérdése. Ha jobbra húzod a kártyát, akkor úgy veszi az app, hogy megtanultad, ha balra húzod, azt jelenti, hogy azt a szót még nem tudod. Ezt a jobbra-balra húzást funkciót is kiveheted az “Options” gombra kattintva, mert semmi jelentősége. Ha kiveszed ezt a funkciót, akkor simán csak lépned kell mindig a következőre. 

Ismételj, ahányszor csak szeretnél.

 

Ezután ajánlom a Learn / Lernen feladattípust.

Itt különböző feladattípusokkal ellenőrzi az app, hogy mit tudsz már. Van, hogy írnod kell, van, hogy csak 4 lehetőség közül választanod.

 

A Write/Schreiben feladattípusnak akkor állj neki, ha már úgy érzed, mennek a szavak.

A válaszok beírásakor ügyelj a kis- és nagybetűre, mert hibának veszi! Természetesen a helyes névelőt is be kell írni. :-)

A jobb felső sarokban a fogaskerékre kattintva tudod állítani az opciókat. Itt az a javaslatom, hogy a hanganyagra ne merj 100%-ban támaszkodni, mert sajnos több szó esetében sem teljesen helyes a kiejtés.

 

Ha már eddig eljutottál, akkor szuper vagy! Ha szeretnél még többet gyakorolni, akkor telefonról rendelkezésedre áll még a Match/Zuordnen és a Test/Testen, asztali gépről pedig még az Answer/Antworten feladattípus is.

 

Nincs még hozzászólás.

A hozzászóláshoz először be kell lépjél Bejelentkezés