Tudtad, hogy ennyi "mellékhatása" van a nyelvtanulásnak?

Tudtad, hogy ennyi "mellékhatása" van a nyelvtanulásnak?

 

😉Tudtad, hogy ennyi "mellékhatása" van a nyelvtanulásnak?🙃

 

💭 1.  Javul az emlékezőképességed.

Miközben nyelvet tanulunk, szavakat és szabályokat kell megjegyeznünk, ami az agyunkat keményebb munkára kényszeríti. Ezek a folyamatok fejlesztik a memóriánkat. 

 

🤓 2.  Ügyesebb leszel.

Ha az agyad rákényszerül, hogy megtanuljon felismerni egy másik nyelvet az anyanyelveden kívül, akkor ez nem csak az adott nyelv elsajátításában segít neked, hanem más problémamegoldó funkciókban is ügyesedsz.
 

💡 3.  Javul a döntéshozatali képességed és több nézőpontból látod a dolgokat.

A racionális döntéshozatal képessége a soknyelvet beszélő emberek jellemzője. Ők gyakran, nem is feltétlen tudatosan, de átgondolják a dolgokat a második vagy harmadik beszélt nyelvük szűrőjén is és így döntik el, hogy az első következtetésük helyes-e. Ráadásul ha különböző kultúrákkal találkozol, egyre több nézőpontból vizsgálsz meg egy adott helyzetet.

 

⏳ 4.  Lelassíthatod a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának az esélyét.

Számos kutatás rávilágított, hogy, akik folyamatos tanulással fitten tartják az agyukat és ráadásul nem csak egy nyelvet beszélnek, hanem többet is, azokon később mutatkoznak csak az esetleges demencia jelei. Még úgyis, hogy a kutatók figyelembe vették az iskolázottság fokát, a nemeket, a fizikai egészséget és a bevételt, egyértelműnek látszik, hogy kettő vagy annál is több nyelv tudása késlelteti mind a demencia, mind az Alzheimer-kór kialakulását. 
 

🗣 5.  Az anyanyelvi készségeid is javulni fognak. 

Amikor új nyelvet tanulsz, tanulmányozod annak nyelvtanát, mondatszerkezetét és a ragozást. Amikor egy másik nyelv működésére fókuszálsz, a saját anyanyelvedet is jobban tudatosítod és ezáltal megérted annak működését.



Jó tanulást! :)

Anikó

 

Forrás: https://bit.ly/3jPJErg

 

Nincs még hozzászólás.

A hozzászóláshoz először be kell lépjél Bejelentkezés