Melyik DIL tanfolyamot válaszd?

Melyik DIL tanfolyamot válaszd?


Melyik DIL tanfolyamot válaszd?
 

Sokan fordultok hozzám tanácsért amiatt, hogy melyik DIL tanfolyamot ajánlom nektek, ezért úgy gondoltam, írok egy összefoglalót arról, hogy ki melyik DIL tanfolyammal tudja elérni az általa kitűzött célt.

 

Mi a célod? Miért tanulsz németül?
 

Ha a nyelvtanulásod célja egy nyelvvizsga megszerzése, akkor a Német nyelvi 1x1 tanfolyamot ajánlom neked. Mindegy, hogy milyen szintű nyelvvizsgára készülsz, a Német nyelvi 1x1 tanfolyam alaptól egészen felsőfokig tartalmazza a nyelvtani tudnivalókat. A tanfolyamon belül bármelyik leckével elkezdheted a tanulást attól függően, hogy a nyelvtudásod épp milyen szinten van. Lehet, hogy lesz olyan lecke, ami olyan témával foglalkozik, amit te már esetleg ismersz. Szerintem akkor sem baj, ha azt is végignézed és gyakorolsz kicsit a hozzá tartozó feladatokkal.
 

A Német nyelvi 1x1 tanfolyamot úgy építettem fel, hogy a 77 lecke egymásra épül! Nem neked kell kitalálnod, hogyan haladj a tananyaggal. Sőt! Kimondottan javaslom a sorszám szerinti haladást, mert ha valamelyik leckét kihagyod, akkor a következőnél a feladatokban vagy a magyarázatban előkerülhet olyan nyelvtani szerkezet, amit esetleg nem fogsz tudni. Ezzel leveszem a válladról azt a terhet is, hogy neked kelljen eldönteni, az igeragozással kezdd-e tanulást vagy a tárgy esettel. :-) A másik nagy előnye a DIL tanfolyamoknak, hogy nem neked kell összegyűjtögetned a különböző tudnivalókat, hanem mindent rendszerezetten megtalálsz egy helyen, így neked tényleg csak a tanulással kell foglalkoznod. További előny, hogy annyiszor ismételsz a feladatokkal, ahányszor csak szeretnél, mert örökös és korlátlan hozzáférést kapsz. Így ha most a célod „csak” egy B1 nyelvvizsga, de miután megszerezted, annyira belejöttél a némettanulásba, hogy haladnál tovább és meg sem állsz a C1 szintig, akkor ennek semmi akadálya sem lesz. A hozzáférésed örökös, addig használhatod, amíg szükséged van rá.
 

Ha elsősorban azért tanulsz németül, mert német anyanyelvi területre költöztél, ott dolgozol és fontos lenne a mindennapi élethez vagy esetleg az előrelépéshez az, hogy meg tudj szólalni németül, akkor a Beszédfejlesztő tanfolyamot ajánlom neked. Ha nem annyira a pontos nyelvtan, hanem inkább a beszédkészség fejlesztése a cél, akkor egyértelműen ez a tanfolyam lesz neked a jó választás. Rengeteg kifejezést tartalmaz 31 témakörre bontva anyanyelvi hanganyaggal, amik hasznodra lesznek majd a mindennapokban. Sokan nehezen mernek megszólalni egy idegen nyelven. De ha megtanulsz egy csomó hasznos kifejezést, akkor könnyen elővarázsolhatod majd őket azokban a helyzetekben, amikor szükséged lesz rájuk. Nem neked kell összerakosgatnod a szavakból a mondatokat, hanem lesznek kész mondataid a "fejedben". Természetesen nem komplett szövegeket kell bemagolnod itt, egyáltalán nem az a cél, hanem, hogy rögzüljön néhány gyakran használt szófordulat. Mint ahogy gondolom a "Guten Tag" és a "Danke schön" is megy már álmodból felriadva is. Ennek a tanfolyamnak a segítségével megtanulsz rengeteg különböző szituációban használható kifejezést, amik segítségével sokkal folyékonyabb és gördülékenyebb lesz majd a beszéded.
 

Ha a nyelvtanulást hobbi céllal űzöd, még teljesen az elején jársz és inkább csak ismerkedsz a német nyelvvel és a szavakkal, vagy esetleg a gyereked szeretnéd rávenni a német tanulásra, akkor a Szókincsfejlesztő tanfolyamot ajánlom neked. Akkor is ezt válaszd, ha nehezen megy a német kiejtés vagy unalmasnak találod a régi „fapados” szótanulási módszert. Ennek a tanfolyamnak a segítségével színes képekkel és a helyes kiejtés elsajátítása érdekében német hanganyaggal tudod játékosan bővíteni a szókincsedet.

 


Milyen szinten állsz a némettel?
 

Ha kezdő vagy újrakezdő vagy, akkor a Német nyelvi 1x1 és a Szókincsfejlesztő tanfolyamokat ajánlom neked. A szókincsed akkor is bővülni fog, ha "csak" a Német nyelvi 1x1 tanfolyammal tanulsz, mert ott is minden leckéhez tartozik egy szószedet azokkal az új szavakkal, amikre szükséged lesz a feladatok megoldásához. De ha a Szókincsfejlesztő tanfolyammal kombinálod a Német nyelvi 1x1 tanfolyamot, akkor sokkal változatosabb és intenzívebb lesz számodra a tanulás. Hidd el, sokat segítenek a játékos feladatok és az ismétlődő gyakorlás abban, hogy minél előbb és minél gyorsabban rögzüljön a memóriádban egy-egy új szó!
 

Ha már haladó némettanuló vagy, akkor a Német nyelvi 1x1 tanfolyamot és a Beszédfejlesztő tanfolyamot ajánlom. Neked valószínűleg már nem jelent problémát a helyes kiejtés vagy egy-egy összetettebb kifejezés elsajátítása, ezért jól fogsz haladni párhuzamosan a két tanfolyammal. Az egyik segítségével megtanulod a nyelvtant, azaz azt, hogy mit miért úgy mondasz németül, ahogy mondod. A másikkal pedig a beszédkészségedet fejleszted, mert így megy igazán hatékonyan a nyelvtanulás. Így gyorsabban elérheted a célod és előbb érzed a befektetett energiád gyümölcsét: nem csak kifejezéseket magolsz be vagy nem csak nyelvtani tudnivalókkal tömöd a fejed, hanem megérted a német nyelv logikáját, meg mersz majd szólalni németül, mert tudod hogy mit mondasz és azt miért úgy mondod.
 

Ha minden kérdésedre választ kaptál, akkor nincs más hátra, mint vágj bele a tanulásba a számodra legmegfelelőbb és legcélravezetőbb DIL tanfolyammal!
 

Ha még nem tetted, regisztrálj be és próbáld ki bármelyik tanfolyamot ingyen!
 

Kattints ide a regisztrációhoz!



 

 

Nincs még hozzászólás.

A hozzászóláshoz először be kell lépjél Bejelentkezés