Te hogy tanulod a német szavakat?

Te hogy tanulod a német szavakat?

Ha a hagyományos módon egy szótárból (általad vezetett füzetből vagy innen-onnan letöltött szószedetből) magolod be az új német szavakat és hozzá a magyar jelentéseket, akkor szeretnék neked egy hatékonyabb módszert ajánlani, amivel sok időt és energiát megspórolhatsz.

Az a baj ezzel a régi fapados szótanuló módszerrel, hogy nagyon nehezen rögzül így a fejedben egy új szó. Inkább arra fogsz emlékezni, hogy hol is volt abban a füzetben vagy listában az a szó, mi volt előtte vagy mi következett utána. És főleg nem a szó hangzása, helyes kiejtése fog rögzülni a memóriádban.

Sajnos én a történelem-leckéket magoltam így. Emlékszem, amikor felmondtam magamnak otthon, mindig pontosan követtem fejben, hogy az oldal melyik részén is járok éppen. Ha esetleg kihagytam egy bekezdést, pontosan tudtam, hogy ott még volt valami esemény, ami kimaradt, de hogy mi volt az, arról fogalmam sem volt. Hát mondanom sem kell, ma már semmire sem emlékszem belőle! És egy kínszenvedés volt így a tanulás.

De neked ma már nem kell így szenvedned a szótanulásnál!

Van erre egyszerűbb, hatékonyabb és izgalmasabb szótanulási módszer. Sok tanulmány készült arról, hogy hányszor kell ismételned egy új szót ahhoz, hogy rögzüljön a szókincsedben. (Állítólag hétszer, és az sem mindegy, hogy az ismétlések közt mennyi idő telik el.)

Azt is kimutatták, hogy sokkal gyorsabban jegyzel meg egy új szót, ha nem csak egy önálló szót tanulsz meg, hanem a környezetével együtt próbálod megjegyezni, vagy ha tematikailag egy témába vágó szavakat tanulsz meg. Tehát ahelyett, hogy egy szótárt írsz magadnak, sokkal jobb, ha szókártyákkal tanulsz.

Ebben segít neked a DIL Szókincsfejlesztő tanfolyama, amiben több mint 2400 német szót csoportosítottunk neked 66 témakörbe! Szótanuló módszerünk segítségével mindig egy-egy képhez kötve tanulod meg az új szót. A memorizáláson kívül négy különböző feladattípus áll rendelkezésedre, hogy gyakorold és ismételd a szavakat. A hosszútávú tudás érdekében változó sorrendben kérdezzük ki tőled a szavakat és segítségül német hanganyag is van minden egyes szóhoz.

Így működik a szótanulás egyszerűen és hatékonyan. Próbáld csak ki és meglátod, hogy igazam van! :-)

 

Anikó

Nincs még hozzászólás.

A hozzászóláshoz először be kell lépjél Bejelentkezés